Nieuws

Laptopproject

In het KOL hebben we reeds 2 jaar geleden resoluut gekozen om de digitale trein niet te missen. Dit resulteerde in een samenwerking met de firma Signpost, die ondertussen honderden scholen voorzien hebben van duizenden laptops.

Twee jaar geleden zijn we gestart met het gratis ter beschikking stellen van een laptop voor de leerlingen van het eerste jaar. Dit viel samen met de intrede van de modernisering in het secundair onderwijs. Het mag gezegd worden dat wij, als enige school in Vlaanderen, deze originele formule voor de leerlingen van het eerste jaar gekozen hebben. En daar zijn we terecht trots op. Vorig jaar hebben dan alle leerlingen van het tweede, het derde én het vierde jaar een laptop gekocht via de school. Het feit dat we zeker kunnen zijn dat alle leerlingen over een zelfde toestel beschikten, maakte dat wij tijdens het afstandsonderwijs geen problemen ondervonden. Het switchen van fysieke lessen naar online lessen gebeurt organisch en is een vanzelfsprekendheid. Dat is toch wel zeer belangrijk in deze coronatijden. Ook het streamen van lessen voor leerlingen die in quarantaine geplaatst werden, kostte een minimale inspanning van de leerkrachten.

De school werkt met laptops. Door het project Digisprong van minister Weyts is de aankoop niet meer noodzakelijk. Zodra we meer concrete informatie krijgen over dit project en we intern beslist hebben hoe we dit zullen implementeren in de school, zullen we jullie inlichten.